ELMO

 

Tack vare sin modulbaserade konstruktion kan ELMO-modulnätstationer omvandlas till ett dussintal standardiserade lösningar. Tillverkningstekniken som bygger på prefabricerade moduler gör det möjligt att kräddarsy lösningar med korta leveranstider.

Med hjälp av olika moduler omvandlas ELMO till såväl frånskiljarstation, kopplingsstation som fjärrövervakade transformatorstationer. ELMO är designad för nordiska förhållanden och krav. För vind, snöyra och bister köld.

ELMO monteras färdigt på fabriken. Frånskiljarmodulerna monteras på en fast stålsockel på vilken ett oljeuppsamlingskärl i stål har monterats för att skydda miljön från ett eventuellt läckage i transformatorn. Den standardiserade stålsockeln och de tysktillverkade frånskiljarna som Elkamo importerar säkerställer att driften av ELMO blir långvarig och tillförlitlig även som fjärrstyrd. Tack vare sockelkonstruktionen kan ELMO tryggt installeras oberoende av område och markbeskaffenhet.

Den har designats med särskild uppmärksamhet på att underhållsåtgärder ska kunna utföras tryggt och enkelt. Taket till delen med fördelningstransformatorn kan öppnas utan att påverka mellanspänningsdelen och den dubbla takkonstruktionen minskar risken för eventuella kondensproblem. De tekniska lösningarna i den modulbaserade transformatorstationen ökar användbarheten och säkerheten. När den ryggmonterade modellen planerades fästes särskild uppmärksamhet vid placeringen av frånskiljarna för att underlätta serviceåtgärder.

Egenskaperna hos ELMO kan förändras invändigt såväl som utvändigt. Utöver att man kan plocka ihop en servicevänlig transformatorstation enligt kundens krav tack vare modulerna så kan även ELMO:s exteriör anpassas enligt kraven på modern stadsplanering.

 

Tekniska data

 

Hsp ställverk

Max antal Hsp moduler 2-8 st
Elkopplare Driescher Moosburg H22
Driescher Moosburg H27
Hsp brytare Tavrida ISM/TEL
Kompakt Hsp ställverk RMU max. 4+1

 

Transformatormoduler

Modul Transformator utrymmet  Bredd x Längd x Höjd (mm)
630 kVA 1650 x 990 x 1900
1000 kVA 2080 x 1120 x 1900
1600 kVA 2080 x 1520 x 2200

Kopplingsstation

-

 

Lsp-ställverk

1000 A Huvudbrytare 400 A, 630 A eller 1000 A säkringslastfrånskiljare med kopplingsknivar
Max 630 A 7 st  säkringslastfrånskiljare/elkopplare
1600 A

Huvudbrytare max 1600 A lastbrytare eller effektbrytare

Max 630 A 18 st  säkringslastfrånskiljare/elkopplare

2500 A

Huvudbrytare max 2500 A lastbrytare eller effektbrytare

Max 630 A 18 st  säkringslastfrånskiljare/elkopplare