Säkringslastbrytare

 

Säkringsstorlekarna är 00 (160 A), 1 (250 A), 2 (400 A) och 3 (630 A).

De isolerade delarna av lastbrytarna är i ett värmetåligt, halogenfritt och självslocknande material. De elektriska kontaktytorna är överdragna med elektrolytiskt pulver. Lastbrytarna är fullständigt beröringsskyddade.

Bredden på säkringslastbrytarna är 00 mm, 50 mm, andra storlekar är 100 mm. Med andra ord passar två 160 A:s lastbrytare i t.ex. brytarläge 400 A, vilket gör tillämpningsbarheten mycket flexibel, exempelvis när man installerar och ersätter lastbrytare vid renovering av gamla skåp. Dimensionen är 185 mm och en 160 A:s lastbrytare installeras på en separat skena.

Kablarna kan omkopplas nedanför eller ovanför lastbrytaren och vid behov från sidan. Kopplingen görs med antingen kabelskor eller skruvplintar. Lastbrytarna är försedda med ett fast manöverhandtag som höjer säkerheten och brytarna har en utrymmessparande avskiljningsposition och säkerhetslås i öppet och stängt läge. Extra tillbehör är bl.a.: märkskyltar, strömtransformatorer.

Elkamos ljusbågsbrytare har testats i enlighet med nationella och internationella standarder. Dessutom är lastbrytarna FI-certifierade.