PARK 202

 

Den nya generationens seriesatellitstation med luftisolerade lastfrånskiljare från Alfen Elkamo ger ett smidigare och säkrare eldistributionsnät. Funktionssäkerheten ökar och elnätet kan användas flexibelt. Satellitstationens standardiserade modulkonstruktioner och tekniska lösningar gör PARK 202 till en funktionssäker nätstation som är lätt att underhålla.

PARK 202 har en mycket stabil konstruktion som är designad för att klara Nordens krävande förhållanden. Den nya lastfrånskiljaren av typen H22 är 100% luftisolerad. Lastfrånskiljarens elektriska värden är 24kV, 630A, 20kA/1s. Lastfrånskiljaren har testats vid –40°C och kan utrustas för att manövreras antingen manuellt eller med motormanöverdon. Istället för lastfrånskiljare kan en säkringslastfrånskiljare installeras i stationen.

Konstruktionen hos PARK 202-nätstationen har testats i enlighet med IEC62271-202.

PARK 202 är en pålitlig och konkurrenskraftig stationslösning med minimerade livscykelkostnader. PARK tillverkas av tunnplåt i stål och har en grundfärg som är grå (RAL7015) och med svart sadeltak. Andra färger kan även fås.

Transformatorstationen har en konstruktion som inte kräver separat grundning. Det är även möjligt att lyfta och transportera PARK 202 som ett färdigt paket med transformator. Största transformatorstorlek är 200 kVA. Transformatorstationen låses med hänglås.

Transformatorstationen har ett integrerat oljeuppsamlingskärl så PARK 202 lämpar sig även för grundvattenområden.

 

Teknisk Data

 

Transformatorutrymme Max 200 kVA

Hsp ställverk

Ett Hsp fack med Luftisolerad Lastfrånskiljare

eller med Luftisolerad Säkringslastfrånskiljare

Det andra Hsp facket är utrustat med lask

Lsp-ställverk

Huvudbrytare max 630 A
Max 630 A 5 st  säkringslastfrånskiljare/elkopplare